Nástroje pro usnadnění přístupu

Škola hrou

Pravidelně každý rok jezdíme do divadla. Jenže jaké to je vytvořit, nastudovat a předvést divadlo? Nést vlastní kůži na trh? Nesedět pohodlně v hledišti, ale stát na jevišti a zaujmout ty na druhé straně?

Tuto zkušenost získali v loňském roce v rámci hodin literární výchovy šesťáci, ale letos jsme se rozhodli pojmout dramatickou výchovu jako přehlídku divadelních představení šestých a sedmých tříd.

A tak se v pátek 10.5.2024 ve velkém sále Městské knihovny Břeclav sešlo sedm týmů, které o palmu vítězství svedly velký souboj. K vidění byla jak klasická, tak i autorská pohádka, příběhy provázené tancem i hudbou, parodie na shakespearovské téma i Harryho Pottera. Dozvěděli jsme se, proč Honza nechtěl princeznu, dívenka se sirkami doplatila na lidskou lhostejnost, krtek dostal brýle, Taťka Šmoula narozeninový dort, dorazila Julie a Romeo z Temu a Harry Foter bojoval o šunku mudrců.

Týmy se navzájem snažily překvapit nápaditými kostýmy, kulisami, rekvizitami. Všechny soubory se vybičovaly k nejlepšímu výkonu a byly ochotny nechat na jevišti i duši.

Ale jen jeden tým se mohl stát vítězem a na pomyslném prvním stupni stanula třída 6.C s OFTALMOLOGICKOU POHÁDKOU.

Cenu diváků si odnesla 7.B s parodií ROMEO A JULIE Z TEMU.

Sláva vítězům, čest poraženým! Poraženým? Tady nebyl poražený nikdo, protože divadlo je hra a škola byla hrou!

Češtináři z Kupkovy

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy