Nástroje pro usnadnění přístupu

Cesta po Evropě

V polovině února se na naší škole uskutečnila akce „Cesta po Evropě“. Žáci osmého ročníku, kteří se v prvním pololetí školního roku zabývali Evropou, si připravili pro žáky pátého ročníku zeměpisně laděný program, jenž zahrnoval cestu po evropských státech. 

Můžeme říct, že páťáci Evropu poznávali všemi smysly. Ochutnávali typické delikatesy jako je slovenská brynza, španělské olivy, francouzský croissant, řecký salát, nizozemský eidam nebo polskou krowku. Pohupovali se v rytmu tradiční finské polky, zahráli si Portugalci oblíbený fotbal, v Monaku soupeřili v závodech Formule 1, v Dánsku stavěli lego. Na stanovištích, která byla zaměřena na Švýcarsko, Severní Makedonii nebo Island, pro ně byly nachystány interaktivní prezentace vytvořené v Canvě. Na jiných stanovištích si zahráli Kahoot, luštili osmisměrky a křížovky, poslouchali francouzskou nebo britskou hudbu, zahráli si pexeso nebo se orientovali na mapě. 

Všechny materiály, hry, prezentace apod., které byly tento den potřeba, si osmáci vytvářeli sami, klobouk dolů! Výsledné video zpracovávali naši deváťáci, kteří se v době natáčení, stříhání a editace videa připravovali na přijímací zkoušky. Všem žákům, kteří se na Cestě po Evropě podíleli, děkujeme. 

Mgr. Ivana Zogatová

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy