Nástroje pro usnadnění přístupu

Skupinová mobilita v Německu

V týdnu od 18. do 22. 3. 2024 vyjeli někteří naši žáci osmých a devátých ročníků na skupinovou mobilitu do Německa, a to v rámci evropského vzdělávacího programu Erasmus+ na skupinovou mobilitu. V doprovodu pedagogů navštívili malebné město Künzelsau. Toto město se nachází v Bádensku-Württembersku na jihu středního Německa.

Vzdělávací program pomohl upevnit a rozšířit jazykové znalosti a dovednosti z angličtiny i němčiny. Zároveň tento program umožnil žákům poznat cizí zemi a její kulturu.

Naši žáci byli ubytováni u rodin svých německých spolužáků a účastnili se každý den výuky podle jejich rozvrhu na víceletém gymnáziu. Po výuce se pak podnikaly výlety do blízkých měst i do samotného centra města Künzelsau s komentovaným doprovodem pedagogů z gymnázia. Všichni si tento pětidenní pobyt užili, domů si odvezli spoustu zážitků jak z vyučovacích hodin, tak ze spolužití v německých rodinách. Žáci navzájem navázali nové kontakty, které chtějí i nadále udržovat.

Na závěr bychom chtěli upřímně poděkovat všem, kteří projekty Erasmus+ podporují a umožňují výjezdy jak žáků, tak i učitelů do zahraničí. 

Za pedagogický doprovod: Bc. Irena Čecháčková

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy