Nástroje pro usnadnění přístupu

Soutěž Mladý zemědělec

V závěru prosince 2023 se na naší škole uskutečnilo školní kolo celostátní soutěže Mladý zemědělec, kterou v letošním školním roce pořádá Zemědělský svaz České republiky a Agronomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. Mediálním partnerem je pak vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA (Deník). 

Školního kola se zúčastnilo 148 žáků sedmých a osmých tříd. Jeho součástí byl test znalostí z biologie, pěstování rostlin a chovu zvířat. Tři nejlepší žáci budou moci změřit své znalosti a schopnosti v rámci 2. semifinálového kola, které proběhne 26. března 2024 v Městské střední odborné škole v Kloboukách u Brna. Tam je mimo jiné čeká soutěž v dojení, jízdě traktorem (na trenažeru), slalom s kolečkem, poznávání zemědělských plodin, odhad váhy zemědělských produktů, a několik dalších disciplín.

A kdo nás bude reprezentovat? Petr Kalivoda, Gabriela Ženíšková (oba 8. C) a Jan Böhmer (8. B). Soutěžící, kteří uspějí v semifinálovém kole obdrží hodnotné ceny.

Na organizaci školního kola soutěže se podíleli všichni vyučující Přírodopisu, za což jim patří velké poděkování. Postupujícím žákům přejeme hodně štěstí v dalším kole!

Mgr. David Starnovský

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy