Nástroje pro usnadnění přístupu

OKRESNÍ KOLO A NAŠI FLORBALISTÉ ZNOVU VE FINÁLE

Školní florbalový tým starších žáků se v úterý 5. 12. 2023 zúčastnil okresního finále, které se konalo v Lanžhotě.  Za účasti 7 týmů se turnaj odehrál ve dvou skupinách. Hrálo se na jeden poločas na 12 minut hrubého času. Naší škole los přidělil domácí ZŠ Lanžhot a tým Gymnázia Břeclav. Ve druhé skupině se utkaly celky ZŠ Slovácká, ZŠ V. Pavlovice, ZŠ Velké Němčice a ZŠ Mikulov Valtická.

První zápas ZŠ Kupkova proti týmu Gymnázia byl zlým snem. Útoky se sice většinu utkání přelévaly na obě strany a když žádná ze šancí neskončila v síti, zdálo se, že zápas skončí nerozhodně. Při chybném střídání našich hráčů se ocitl jeden z hráčů Gymnázia a překvapil lehkou střelou brankáře Helešice. Náš tým byl zcela zdecimován, soupeř situace využil a rychle přidal bez větší námahy další branky. Prohra 0:4 v prvním utkání byla pro kluky velkým varováním. 

Ve druhém utkání proti ZŠ Lanžhot nastoupilo nové mužstvo a s přehledem domácí přehrálo 4:0 (branky vstřelili Abazaj A. 2x, Svoboda J. a Král A.). Vítězství nám zajistilo postup do semifinále se silným soupeřem ZŠ Slovácká, který s přehledem vyhrál 2. skupinu.

V semifinále se Slováckou přišel nejlepší výkon našeho družstva s perfektním napadáním, zodpovědným přístupem, a hlavně bezchybným střídáním, znamenal výborný výsledek v poměru 0:0 a další prodloužení utkání v podobě samostatných nájezdů. Tady jasně dominovali naši hráči včetně bezchybného brankáře Helešice. Nedali Slovácké šanci a na nájezdy zvítězili v poměru 3:2 (nájezdy proměnili Helešic J., Smutný T. a Brabec M.). Ve druhém semifinále porazilo Gymnázium Břeclav        ZŠ Mikulov a postoupilo do finále.  Souboj o 3. místo vyhrála ZŠ Slovácká nad ZŠ Mikulov 2:1. 

Finále proti Gymnáziu bylo pro Kupkovu velkou výzvou - vrátit porážku z úvodního utkání a konečně zvítězit v turnaji. Od začátku byla Kupkova ve velkém tlaku, který byl korunován dvěma velkými šancemi, ale žádná v brance neskončila. Hra se postupně vyrovnávala, šance zaznamenal i soupeř. Utkání skončilo 0:0 a následovaly znovu nájezdy. Na každé straně 5 nájezdů nerozhodlo a stav zůstal 1:1 (branku dal Abazaj A.). Nakonec rozhodla až 6. série a šťastnější střelcem byl hráč Gymnázia. 

Celkové 2. místo je pro náš tým smutným, ale dobrým výsledkem. Hlavně po nešťastném prvním utkání nesložil náš tým zbraně a postupně svou kvalitu zlepšoval. Dovedl se semknout a zabojovat.

Za vzornou reprezentaci školy, dobré výkony a dobré vystupování si všichni hráči zaslouží pochvalu.   

Naši školu dobře reprezentovali: Helešic M., Duroň A., Svoboda J., Abazaj A., Helešic J., Brabec M., Brázda D., Žák A., Jamrich R., Vyrubalík T., Král A., Smutný T. a Kalužík L.

Mgr. Alexander Herman

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy