Nástroje pro usnadnění přístupu

Jolana Krutáková šíří dobré jméno naší školy i v kraji!

V posledním dubnovém týdnu se v Brně setkali medailisté okresních kol Olympiády v českém jazyce, aby změřili své síly v krajském kole. Mezi osmadvaceti soutěžícími nechyběla ani naše žákyně z 9.A Jolana Krutáková, která klání komentovala slovy: „Řešili jsme úkoly související s významovou barvitostí slovní zásoby i využitím slov podobného významu na pozici různých větných členů nebo úkoly řešící umístění čárky ve větě tak, aby obsah sdělení měl jednoznačnou výpovědní hodnotu.“ Oříškem, který bylo potřeba šikovně rozlousknout, byla pro účastníky i slohová část olympiády. Dívka pokračuje: „Inspirativní text z Ladovy knihy Vzpomínky na dětství, popisující malířovy první výtvarné krůčky, si kladl za cíl motivovat nás k vytvoření poutavého textu, který by v sobě skrýval osobitý, zajímavý nápad.“ Jistě se teď ptáte, jak Jolana v kraji obstála? Jedním slovem – perfektně! 

Přestože konkurence mezi soutěžícími byla skutečně velká vzhledem k tomu, že spolu soutěžili žáci ze základních škol i víceletých gymnázií a někteří žáci se krajského kola účastnili dokonce již podruhé za sebou, Jolana zabojovala a svým celkovým bodovým skóre obsadila krásnou 17 příčku. Stala se tak úspěšnou řešitelkou krajského kola Olympiády v českém jazyce. A to je skvělé!

Jolaně k výsledku gratulujeme a děkujeme jí za šíření dobrého jména naší školy.

Pokud vás Jolanin úspěch nadchl a máte chuť v příštím roce čelit výzvám, klikněte na stránku www.chces-soutezit.cz, třeba v některé ze soutěží překvapíte i sami sebe.  

Mgr. Martina Daňková

jolana diplom

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy