Nástroje pro usnadnění přístupu

Školní ples nebyl, absolventský večer zářil!

Doba covidová nám vzala mnohé, do té doby pro nás běžné věci. A jednou z nich byly plesy. Najednou byly zimní měsíce bez té naprosto samozřejmé zábavy spojené s přehlídkou dámských překvapivých toalet v záři světel, bez parketů plných tanečníků všech věkových kategorií. Chyběly polonézy - vstup mladých do společenského života.

Po dvou sezónách bez plesů byli všichni vyhladovělí po tanci, zábavě, společném setkání. A snad i proto se v pátek 6.května vpodvečer zaplnil Společenský sál ve Staré Břeclavi stovkami návštěvníků, kteří si přišli nejen zatančit, ale především zhlédnout polonézu svých dětí, vnoučat, žáků devátých ročníků a převést je i přes pomyslnou čáru mezi světem dětství a pomalu se otvírajícími dveřmi dospělosti.

Po zahájení společenského večera ředitelkou školy Mgr. Helenou Ondrejkovou na parket vtančilo neuvěřitelných 26 párů žáků 9.ročníku, které pod vedením paní Veroniky Krejčířové předvedly svůj tanec na píseň britské zpěvačky Adele.

Úžas, dojetí, slzy, ale i hrdost nad jejich výkonem převládly u všech přítomných. Po skvělé polonéze následovalo dekorování absolventů ZŠ Kupkova jejich třídními učiteli.

A pak už parket patřil všem. Skupina Apollo pana Jaroslava Janoty vtáhla na parket většinu návštěvníků tohoto báječného večera. Bavili se všichni - žáci, učitelé, příbuzní i kamarádi našich absolventů. Tatam byla školní uměřenost, odstup, hudba pomohla vytvořit jednu velkou, společně se bavící společnost.

Tak na shledanou všichni za rok, snad už na školním plese ZŠ Kupkova a hodně štěstí na nových školách našim absolventům!

Za přípravný výbor Hana Pchálková

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy