Nástroje pro usnadnění přístupu

Distanční výuka - nové informace

13.10.2020

NOVÉ INFORMACE K DISTANČNÍ VÝUCE A SOUVISEJÍCÍCH NÁLEŽITOSTÍ

Vážení rodiče,

jak již víte z médií, nastala další změna a celá škola kromě mateřské školy se od středy 14.10.2020 uzavírá a bude probíhat tzv.  distanční výuka. Očekávaný nástup k normální výuce na 1. stupni je pondělí 2.11.2020. Na 2. stupni ještě není zcela rozhodnuto, jak to od 2.11. bude dál, je třeba sledovat průběžně naše stránky.

V době prodloužených prázdnin 26.-30.10.2020 bude distanční výuka přerušena.

Součástí opatření vlády je rovněž uzavření školní družiny. Při distanční výuce oproti jarní výuce již platí,  jak jsem Vás už informoval v minulém oznámení, že žáci jsou povinni se vzdělávat i touto formou výuky. Pokud prokazatelně a zcela výjimečně nemají žáci možnost se přes internet  se školou spojit (nemají technické prostředky), platí pro 1. stupeň osobní (nejčastěji telefonická) domluva se zákonným zástupcem žáka, o způsobu jeho plnění zadaných úkolů.

Na 2. stupni si musí tito žáci nebo jejich zákonní zástupci  vyzvedávat úkoly každý pátek v době 14.00 – 14.30 hodin na vrátnici 2. stupně (žákovský vchod). Další týden v pátek vypracované úkoly žák odevzdá na vrátnici a dostane nové úkoly.

Žáci budou prostřednictvím jednotlivých vyučujících upozornění na on-line hodinu prostřednictvím elektronické žákovské knížky.

Možnost stravování se ve školní jídelně

Obě naše školní jídelny poskytnou výdej  přihlášených obědů. V případě, že mají  žáci obědy odhlášené (je třeba si pozorně ověřit na stránkách školy), musí si tyto znovu  přihlásit.  Výdej bude možný od čtvrtka 15.10.2020  v době 12.00 – 13.00 hodin. Z hygienických důvodů bude jídlo zabaleno v plastové formě (bez polévky) a bude vydáno žákovi nebo jeho zákonnému zástupci přes výdejní okénko. Proto doporučuji nějakou lehkou tašku, ve které se jídlo přenese ke konzumaci domů.

Vím, že distanční výuka bude i pro Vás rodiče, a to zejména u těch nejmladších dětí, docela náročná, ale opatření se snad nebude nijak natahovat a doufáme, že se situace v naší republice zlepší. Jsem si vědom, že přímá výuka pod vedením učitele přímo ve škole je nenahraditelná, ale věřím, že společnými silami vzdělávání našich dětí zvládneme.

Ředitel školy

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy