Nástroje pro usnadnění přístupu

Dopis rodičům COVID-19

Vážení rodiče,

na prahu nového školního roku vás všechny zdravím s nadějí, že všechny případné problémy spojené s výchovně vzdělávacím procesem společnými silami zvládneme ku prospěchu všech žáků naší školy.

Zároveň bych chtěl ještě dodatečně poděkovat mnohým z vás, kteří jste se aktivně zapojovali do vzdělávání svých dětí ve spolupráci s učiteli v době tzv. distanční výuky.

A nyní alespoň základní informace k docházce do školy, která bude ovlivněna stále probíhající celosvětovou pandemií způsobující virové onemocnění.

Jak už bylo v předchozím textu uvedeno, normální docházka začíná v úterý 1.9.2020. Zatímco 1. třídy začínají slavnostním přijetím na školu v 8.30 hodin, ostatní vyšší ročníky se dostaví tak, aby výuka první školní den proběhla v 8.00 – 8.45 hod. (škola se otevírá v 7.40 a uzavírá v 7.55 hod).

Pokud KHS nestanoví jinak, roušky od 1.9. nejsou povinné. Žáci budou každodenně vpouštěni do školy jednotlivě za dohledu určených pracovníků, za vchodem použijí všichni předem připravenou dezinfekci na ruce. Žák, který má známky onemocnění (zvýšená teplota, zarudlost, malátnost, kašel apod.), se nemůže výuky zúčastnit. Jestliže jej doprovází zákonný zástupce (dále ZZŽ), odejdou spolu nejlépe ihned na vyšetření k lékaři. Je-li žák sám, škola jej pod dohledem určené osoby umístí do předem připravené izolační místnosti a ihned informuje ZZŽ, aby si jej ze školy vyzvedl a neprodleně navštívil ošetřujícího lékaře. Proto vás všechny rodiče žádám, abyste v případě výše popsaných příznaků nemoci vašeho dítěte do školy vůbec nepouštěli a tak nedělali problém sobě ani škole.

Dále se budeme držet i stanoviska MŠMT ČR, které podporuje i naše bezpečnostní firma, aby žáci trpící chronickým onemocněním vykazující známky infekčního onemocnění (např. alergie), s přetrvávajícími příznaky jako rýma a kašel, měli potvrzení od praktického lékaře pro děti a dorost, že se nejedná o infekční onemocnění. Po odevzdání lékařského potvrzení je žákovi umožněn vstup do budovy školy, potvrzení bude platné na celý školní rok. Potvrzení od lékaře odevzdejte nejpozději v příštím týdnu. Pokud by však tento žák měl zvýšenou teplotu doprovázenou dalšími symptomy onemocnění, nebude mu umožněn vstup do školy nebo bude do příchodu ZZŽ umístěn v izolační místnosti.

Hned první školní den budou žáci poučeni svými třídními učiteli o bezpečném chování ve škole v souvislosti s novým infekčním onemocněním, a to podle doporučení v manuálu „Provoz škol a školských zařízení ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke COVID-19“, který má vyvěšeno ministerstvo školství na svých webových stránkách.

Vzhledem ke konkrétní situaci na naší škole nejsme schopni stoprocentně podle výše uvedeného manuálu všechna doporučení dodržet, ale alespoň se vynasnažíme, abychom vytvořili takové podmínky, které budou pro vás reálně a zároveň pokud možno co nejbezpečnější pro žáky i zaměstnance školy.

Jedním z opatření je zákaz volného pohybu ZZŽ po škole zejména v souvislosti s platbou za stravování. Většina rodičů již přešla na bezhotovostní platbu, a proto vás ostatní žádám, abyste si tento způsob platby zařídili pokud možno co nejdříve. Pro ty, kteří zatím platí v hotovosti, jsou vyčleněny pondělky a středy vždy v době od 7.30 do 10.00 hod., platí se v kanceláři ŠJ.

Případná další bezpečností opatření budou zavedena podle situace v souvislosti s šířením virového onemocnění. Proto prosím, pravidelně sledujte informace na našich webových stránkách.

Přeji všem úspěšný vstup do nového školního roku.

PaedDr. Igor Huleja, ředitel školy

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy